Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Táncversenyek » Hastánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Hastánc
Táncversenyek
Rúdtánc verseny először az Erotika kiállításon
2008-09-13 13:06
 

Az Erotika Kiállításon rendezték az ország első rúdtánc versenyét, a Miss Poledance 2008-at. A rúdtánc világszerte hódító műfaját Pirner Alma igyekszik meghonosítani Magyarországon. A saját, erotikus tánciskolát működtető táncosnő korábban első magyarként nyert sztriptíz világbajnokságot, és idén sikerült tíz indulóval megrendeznie az első rúdtánc bajnokságot. Ezen a hagyományteremtőnek szánt versenyen két kategóriában (amatőr és profi) indulhattak a jelentkezők.

Egyelőre nem túl népes a mezőny, sokan hiszik - tévesen - hogy a rúdnál vetkôzni is kell. Pedig ez szelídebb, bár tüzes mozgást, és komoly erőnlétet és felkészültséget igénylő műfaj. A nézők, és már művelők körében roppant népszerű, így talán a hosszabb távú tervek is sikerülhetnek majd.


Alma tanítványai az egyébként kevésbé visszafogott műsorokat felvonultató Erotika Kiállításon jól vizsgáztak. Volt, aki nyugatiasabb mozgás és látványvilágú műsort állított össze, és volt, aki a hastánc keleti hangulatára alapozott. Még az egykori versenytáncos lány, Cofi versenyszámok közötti rúd takarítási tevékenysége is felért egy showműsorral, amit a közönség szintén lelkesen fogadott, akárcsak a versenyzők, és a többi fellépő produkcióit.
Alma reméli, hogy egy év múlva versenyét nem csak az idei profi és amatőr kategóriákban, hanem a világszerte szokásos három rúdtánc műfajban (fittnesz, glamour és duo) is meghirdetheti. Sőt, már az idei nyerteseket is szeretné felkészíteni a jövő évi világbajnokságra, hogy hazánk lányai is képviseltethessék magukat a világversenyen.Kapcsolódó képgalériánk:
Miss Poledance 2008 Hungary, Budapest, Erotika Kiállítás, 2008. 09. 06.A Miss Poledance 2008 verseny helyezései:
Amatőr kategória:
1. Páll Orsolya
2. Szabó Liza
3. Kollár Betti

Profi kategória:
1. Kollarik Ágnes
2. Nagy Renáta
3. Orbán Beatrix

Közönségdíj: Orbán Beatrix

Különdíjak:
Legbátrabb versenyző: Déri Edit
Legjobb táncos koreográfia Kelemen Adrienne
Legjobb rudas koreográfia: Szabó Liza
Legszebb test és arc: Pais Júlianna
 
Forrás: tanchirek.hu
Képek forrása: Völgyi Attila - tanckepek.hu

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com