Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Hastánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Hastánc
Események
Táncmámor a színpadon
2006-06-22 02:02
 

Az Orienthália progresszív hastáncszínház hagyományos hastánc alapokra építve látványos show műsort varázsol a színpadra.

Győrffy Katalin Mámor - Az élet showja címmel állított színpadra látványos előadást. A hastánc alapokat más mozdulatművészeti, és show elemekkel tarkítva igyekszik bemutatni a nő életének különféle szakaszait.

Sok más tánccsoport előállt már érdekes és izgalmas színpadi műfaj kombinációkkal. A méltán népszerű Experidance kezdetektől fogva ezzel a stílus elemmel él, de népszerű és sikeres iránynak bizonyult a Folk and Swing, és az Őslüktetés is. Sőt a határozottan egyetlen táncnemhez sorolható Michael Flatley legújabb alkotásában, a Kelta tigrisben is megjelennek "vendég" műfajok. A Botafogó táncegyüttes Aladdin című produkciójában, pedig maga a hastánc is némi szerepet kap.

Arra azonban nem sok példa akad a magyarországi tánccsapatok munkásságában, hogy hastánc alapokról építkezve valósítsanak meg egy kerek órányi történetet. Így igazán nem meglepő, hogy kedvező fogadtatásra talált, és hatalmas sikert aratott a Mámor - Az élet showja című darab. Az Aranytíz színháztermében, majd a Győri Táncfesztiválon előadott darab kétség kívül sikeres, és remek kezdeményezés, melyet vélhetően a koreográfus további alkotásokkal folytat majd.
 
Forrás: Völgyi Attila - tanckepek.hu 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com