Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

TÁNC - Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Friss hírek a hazai és nemzetközi tánc világából
   Címoldal
Táncfajták
Akrobatikus Rock & Roll
Balett tánc
Boogie-Woogie
Break tánc
Disco- és Show tánc
Flamenco
Hastánc
Hip-Hop
Ír tánc
Jégtánc
Kortárs tánc
Magyar néptánc
Moderntánc
Musical
Népek táncai
Salsa-Mambo
Step tánc
Swing
Tangó
Társastánc
Versenytánc
Összes

Tánc Versenynaptár
Versenynaptár
Elindult Versenynaptár oldalunk, ahol a magyarországi és külföldi táncversenyek programját, eseményeit és az ehhez kapcsolódó híreket találhatjátok meg.


Küldj Te is híreket!
Legyél Te is az Országos Tánchírek szerkesztője!
Tudsz valamit, amit másokkal is megosztanál a tánc világából? Versenyen voltál, vagy épp egy továbbképzésre készülsz? Tudsz egy jó táncos programot a hétvégére?

Itt elmesélheted mindenkinek!


Táncpartner kereső
Ha még nem volt párod, vagy útjaitok elváltak és párt keresel, esetleg szeretnél a versenytánccal komolyan foglalkozni, akkor a Te helyed az Országos Táncpartner Keresőben van! Itt mindenki megtalálja ideális táncpartnerét!  Címoldal » Események » Társastánc Nyomtatóbarát verzió  
 
Társastánc
Események
Modern társastánc mindenkinek
2009-10-20 09:24
 

Ősztől új színnel gazdagodik a hazai táncpaletta! Október 20-án megnyitja kapuit az első magyarországi ceroc-iskola. A lendületes, könnyen tanulható ceroc szinte akármelyik szórakozóhelyen, bármilyen stílusú zenére táncolható. Ráadásul a táncórák kitűnő lehetőséget nyújtanak új ismeretségek kialakítására is.

Mindenki a saját ízlése szerint
Magyarországon a ceroc még nem ismert, de az iskola alapítói bíznak benne, hogy hamar népszerűségre tesz majd szert az igényes szórakozási lehetőségre vágyók körében. Amellett, hogy a rendezvényeken megtanulhatóak és begyakorolhatóak a lépések, bármely szórakozóhelyen táncolható, hiszen csak ütemes zenére van hozzá szükség.
A keddenként, a Fonó Budai Zeneházban 19 órától megrendezett, háromórás táncórák minden stílus kedvelői számára - legyen szó az ’50-es évek dalairól, punkról, hardrockról, discoról, R’n’B-ről vagy soulról - remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak, hiszen mindenki olyan zenére táncolhatja, amit igazán szeret. A sokféle táncelemből pedig mindig megtalálható az adott zenéhez illő.
Az idősebb korosztályt is szeretettel várják, akik számára talán még vonzóbbá teheti a ceroc-ot, hogy szórakozás közben, megerőltetés nélkül mozgathatják meg testüket, így is odafigyelve egészségük megőrzésére.

Bármikor elkezdhető és újrakezdhető
Egy ceroc rendezvény egy kezdő és egy haladó foglalkozásból, valamint szabad gyakorlási lehetőségből áll. A negyvenöt perces kezdő órát rövid gyakorlás követi, majd egy harmincperces haladó órán vehetnek részt az érdeklődők. Az idő fennmaradó részében mindenki saját kedvére táncolhat a DJ által szolgáltatott zenére, melynek stílusa széles skálán mozog, hogy mindenki megtalálhassa a neki tetsző zenéket.
Azoknak sem kell elkeseredni, akik még nem tudják a haladó kurzust végigcsinálni. Egy kisebb teremben a haladó óra alatt egy ún. taxi táncos (gyakorlottabb táncos) átveszi velük még egyszer a kezdő óra anyagát.
Egy-egy alkalommal három-négy figurát sajátíthatnak el a résztvevők mind a kezdő, mind a haladó órán. Mivel az órák anyaga nem épül egymásra, nincsenek meghatározott kurzusok, és akkor sincs probléma, ha egy-egy alkalom kimarad. Bármikor elkezdhető és újrakezdhető.

Az sem baj, ha táncpartner nélkül érkezünk
Angliában, ahonnan a tánc hódító útjára indult, egy-egy ilyen este százötven-kétszáz ember gyűlik össze. A tánc és szórakozás mellett kapcsolatépítésre és ismerkedésre fordítják az itt eltöltött időt. Utóbbiakat megkönnyíti az oktatás rotációs rendszere is.
Az óra elején sorokban felállnak a párok, és melléjük külön sorba azok, akiknek nem jutott partner. Az oktatás ideje alatt néhány percenként a partner nélküliek számának függvényében 2-3-5 emberrel mindenki arrébb megy, így lehetőség van több partner táncstílusát is megismerni, megszokni, és pár szóban bemutatkozni. Ez jó alap lehet egy későbbi beszélgetés elkezdéséhez, kapcsolat kialakításához.

Folyamatosan alakuló, fiatal tánc
A tánc neve a francia "C'est le roc!" kifejezésből ered, de Angliából indult hódító útjára. A modern jive egyik fajtája, de magában foglalja a számos más tánc mellett a hip-hop, valamint a tangó elemeit is. A '90-es években komoly népszerűségre tett szert a salsa, ekkor a ceroc átvette a mozdulatait, és létrejött a "jive-salsa fúzió". A ceroc előnye, hogy az említett táncokból merített, egyszerűsített elemeket tartalmaz, ezért bárki könnyen meg tudja tanulni. Fiatal tánc lévén folyamatosan alakul, egyre bővül az elemek tárháza, mivel formálói folyamatosan újabb és újabb elemekkel gazdagítják…


 
Forrás: Jakab Judit

 
   
 

oldal tetejére

 
 
Nyomtatóbarát verzió


 
 


Keresés a hírek között
Keresés:
lap.hu partnereink©2005-2018 Országos Tánchírek - www.tanchirek.hu - Impresszum - Főtámogatóink: pipettaszerviz.hu és calibration-pipette.com